600 werkzoekenden en 60 werkgevers bij ‘Alleen Talent Telt’ event

Geplaatst op

 

FC Utrecht stadion Galgenwaard was 21 november het toneel van Alleen Talent Telt! 600 werkzoekenden met een arbeidsbeperking hadden de kans één of meer van de maar liefst 60 werkgevers te spreken. Voor werkzoekenden waren visagisten en kappers voor een make-over beschikbaar. Maar ook voor het cv en de nodige profielfoto’s waren professionals beschikbaar.

Martijn Standaart, commercieel directeur FC Utrecht ontving alle werkgevers met een lunch, waarbij het doel van de Meet & Greet nog eens wordt benadrukt: extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Van 13.00 tot 17.00 uur gingen werkgevers en ruim 600 werkzoekenden met elkaar in gesprek. Extra aandacht was er voor jongeren uit het Praktijk Onderwijs (Pro) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Ruim 200 scholieren namen deel aan de Meet & Greet. Maar liefst 246 vervolggesprekken met reële kansen op een baan zijn een feit

.

Rode loper

Behalve de Meet & Greet met werkgevers was er ook een VIP-ruimte waar werkzoekenden hun cv konden updaten, een knipbeurt bij de kapper kregen of zich laten fotograferen voor een LinkedIn of cv profielfoto.

Alleen talent telt!

Alleen talent telt! is een initiatief van de Utrechtse Werktafel, hét samenwerkingsverband in de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht dat invulling geeft aan de banenafspraak.  De samenwerkende partijen zijn:  FNV, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, UWV en de vijftien gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. Dit zijn Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist. Ook maken de uitvoeringsorganisaties van gemeenten, de vijf werkgeversservicepunten, SW-bedrijven en Onbeperkt aan de Slag, onderdeel uit van het samenwerkingsverband.