Ik kan iedere werkgever aanraden personeel te werven via het WGSP

Bert van Eeden - Directeur misterbed.nl

Misterbed.nl

Misterbed.nl is een familiebedrijf dat sinds 2003 hoogwaardige slaap(comfort)producten verkoopt. Dit zowel in een fysieke winkel als online via een webwinkel. Waarom niet iedere werkgever gebruik maakt van het werving en selectie aanbod van het WGSP is directeur Bert van Eeden een raadsel.

De juiste match

“Verstand van bedden heb ik wel, maar de werving en selectie van personeel is echt een vakgebied apart. Daarom is het WGSP voor mij echt een uitkomst. Wij zijn een familiebedrijf wat ook een bepaalde cultuur en houding van medewerkers vraagt die je moet liggen. Mijn vaste contactpersoon kent ons bedrijf goed, weet wat de voorgestelde kandidaten kunnen en wat wij als bedrijf te bieden hebben. Wanneer iemand al wat langer op zoek is naar werk merk je dat wanneer ze een kans krijgen ze er helemaal voor gaan. In de meeste gevallen ontwikkelt men zich snel tot hardwerkende en loyale medewerkers. Dat is precies wat ik zoek! Soms moet je door omstandigheden uiteindelijk toch afscheid van elkaar nemen. Of er echt sprake is van de juiste match weet je natuurlijk pas wanneer iemand een tijdje werkzaam bij je is“, vertelt Bert van Eeden.

Service met een grote S!

“Ik heb ervaren dat er echt gewerkt wordt op basis van mijn wensen en eisen. De vraag van de werkgever is echt het vertrekpunt. Zomaar wat cv’s doorsturen daar doen ze niet aan. Een goede wederzijdse match tussen de werkgever en de werkzoekende staat echt centraal. Soms is het zelfs lastig kiezen uit de verschillende kandidaten. Dit in tegenstelling tot mijn ervaringen met uitzendbureaus waar bovendien hoge kosten aan verbonden zijn. Na de plaatsing blijft het WGSP ook betrokken. Ik kan iedere werkgever aanraden personeel te werven via het WGSP. Waar maak je nog mee dat mensen tijd voor je maken en hier geen rekening voor sturen. Ik kan niet anders zeggen dan service met een grote S!”, aldus Bert van Eeden.